Heleen de Vos heeft leren goudsmeden op de vakschool in Schoonhoven. Zij heeft stage gelopen in een juwelenatelier in Duitsland en vervolgens nog 2 jaar gestudeerd aan de Staatliche Zeichenacademie in Hanau-Main. Hierna is zij in Nederland als goudsmid gaan werken en gaan studeren voor docent handvaardigheid, dat haar een baan aan het St Laurenscollege in Rotterdam heeft opgeleverd.

Na 25 jaar onderwijs heeft ze ervoor gekozen in 2000 een eigen atelier te starten met goudsmid Frits Dikhoff. Hier maken ze unieke sieraden voor in de eigen collectie, maken ze herinneringssieraden en gebruiken ze hun vakmanschap om sieraden te herstellen als goudsmid.

 

Heleen de Vos heeft een enorme passie voor vakmanschap en is daardoor uitgegroeid tot een veelzijdig goudsmid. Het goudsmeden zit haar in het bloed, waardoor ze veel ervaring op heeft gedaan en diverse materialen gebruikt om prachtige objecten te vervaardigen. Zij bezoekt graag de Intergem in IdarOberstein, een van de grootste Europese beurzen op het gebied van edelstenen.

 

Heleen de Vos werkt als goudsmid met een zeer innovatieve laser, waardoor het mogelijk is professioneel sieraden te maken en te herstellen. Het goudsmeden met behulp van deze machine helpt haar het vakmanschap optimaal te benutten ten behoeve van unieke sieraden. Uiteraard kunnen de creaties van de diverse collectie van bekende ontwerpers in het atelier ook op een prachtige wijze worden hersteld.

 

Heleen de Vos bezoekt als goudsmid diverse invloedrijke beurzen en zorgt er op die manier voor dat er een prachtige collectie beschikbaar is van de beste ontwerpers. U kiest voor unieke sieraden en werkwijzen op basis van de meest moderne technieken. Het vakmanschap en de kwaliteit vieren hierdoor hoogtij.